lördag 27 november 2010

En doft av saffran

Idag har här bakats saftiga saffransbullar.
En härlig doft sprider sig i huset.


Dessa är gjorda efter mammas recept & de blir sååå goda.

Recept:

Det blir ca 35 st.

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella kvarg
2 påsar saffran
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Så här gör man:

Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till det blir finger varmt.
Häll degspadet över jästen.
Rör om till jästen har löst sig.
Blanda ner kesella kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
Blanda till degen blir blank och smidig och släpper ifrån degbunken.
Om det behövs blanda i mer mjöl.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Baka ut degen och gör bullar eller saffranskringlor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ca 30 minuter och pensla där efter med uppvispat ägg.
Bullarna skall gräddas i mitten av ugnen på 225 grader i ca 5-7 minuter.
Låt bullarna svalna under bakduk.

Lycka till & njut sedan av dessa goda bullar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar