söndag 1 augusti 2010

Medelhavsgryta

Här kommer ett recept på en supergod gryta!

Medelhavsgryta

4 portioner

400 g fläskfile
Lite smör att steka i
1/2 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Ca 150 g aubergin
1 röd paprika
1 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche tomat & basilika

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar och stek i smöret.
Salta köttet och ta sedan upp det ur pannan.
Skala och hacka den gula & vita löken.
Skär auberginen i bitar.
Strimla paprikan.
Fräs sedan den gula & vita löken, auberginen och paprikan i lite smör.
Lägg i köttet och häll på vatten och creme fraiche basilika & tomat.
Låt koka ihop i ca 5 minuter.

Gott att äta till grytan är pasta & en god bland sallad.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar